Bygg og Anlegg

Postet av Birkenes IL den 2. Mai 2009

Hovedanlegget heter Birkenesparken og ligger sentralt til i sentrum. Men det har vært mange etapper før vi fikk dagens anlegg. Fra idrettslaget ble stiftet i 1924 og fram til den første idrettsplassen var ferdig i 1934, ble hovedveien til Herefoss nyttet som arena, sammen med tomta til sagbruket. I 1946 ble den andre banen innvidd. Den lå der grusbanene våre er i dag.

Men behov for større og mer moderne anlegg meldte seg, og i 1967 ble det enighet om å bygge ut et sentralidrettsanlegg, dvs. et fotball- og friidrettsanlegg. Det grenset opp til grusbanene og kommunen ga grønt lys til å overdra nok areal, også for seinere utvidelser.

Klubbhus ble bygget i 1971. Det nye anlegget ble tatt i bruk i 1974

Stor interesse og oppretting av nye grupper, har vært årsak til at anlegget har blitt fornyet og utvidet i hele perioden fra 1974 og fram til i dag:

Klubbhuset ble påbygd i 1992, tennisbane og ballbinge er anlagt, lysløpe og skiskytteranlegg med asfaltert trase til rulleski er bygd ut og ny løpebane og kunstgressbane m/flomlys ble ferdigstilt rett etter at vi passerte år 2000. Kunstgressbane nr. 2 ble bygget og fullført i 2010.

Skiskytteranlegget er så godt utbygd, at klubben arrangerte sommer-NM i skiskyting i 2006.

Videre er det egen kioskbu og redskapsbuer. I kanten av anlegget er det opparbeidet en mini barnepark.

Videre ble det bygget en ny garasje til løypemaskin,snøscooter og annet høsten 2012.

Hele anlegget er eid av Birkenes idrettslag. Utallige dugnadstimer er lagt ned for å få det i stand, og det er mye arbeid som går med til å drifte det. Vi har gode støttepartnere i kommunen, Birkenes Sparebank (vår hovedsponsor) og mange av bygdas bedrifter.

I tillegg driver o-gruppa et aktivt arbeid. De kommer stadig med nye kart i nærområdet og er medansvarlig for den årlige kulturorienteringa.

Alle våre uteanlegg, unntatt selve skytebanen, er åpne for bygdas folk. Daglig bruker unge og eldre fasilitetene i Idrettsparken og naturen omkring via oppmerkede løyper og o-kart.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.